На главную

Наша поїздка до Львiва

Категория материала: Фольклор и культура; Архитектура


        Збираючись до Львiва, перше, що ми зробили - це дізналися, які кафе і ресторани працюють з самого ранку. Виявляється, у Львiві більшість магазинів і кафешок відкриваються з 10 години. Наш поїзд прибував о 6.30, і, так як ми не місцеві, десь треба було скоротати час, не на вокзалі ж «кувати».
        Більшість пам'яток і знаменитих ресторанів знаходяться в центрі міста, туди ми і попрямували. «Япона Хата» на вул. Староєврейська, 4 та «Вежа крамарiв»

Львов          www.iloveua.org/article/120

на пр. Свободи, 18, через дорогу від Оперного театру працюють цілодобово. Від ж/д вокзалу в Центр легко дістатися: пішки (але нічого цікавого в цьому немає, вулиці просто освітлені ліхтарями, такої красивої і чарівної ілюмінації, як в Мінську або на Хрещатику немає), на трамваї із зазначенням напрямку в Центр (№1, № 9) квиток коштує 1 грн або на таксі.
       Друге, що ми зробили, перебуваючи ще в Києві, - це забронювали квартиру. Агентство нам порадили і воно повністю виправдало наші запити: велика 2-кімнатна квартира знаходилася в центрі, простора, акуратна, чиста білизна і рушники, всіляка аудіо - і відеотехніка, клас-люкс коштувала нам 700 грн./сут.  Агенти уважні і ввічливі, і Вам радимо:
 "Захід-шоу" м. Львів, пр. Свободи, 1/3, К.5, тел. (032)261-50-97.
        Третє, домовилися з гідом на пішу екскурсію. Екскурсовод сподобалася, зустрілися все там же, в центрі, поруч з Площею Ринок. Розповідала дохідливо, цікаво. Заходили в Аптеку-музей

Львов, Аптека-музей, вход.            www.iloveua.org/article/120

 і в «хорошу» кав'ярню, радила, де і що купувати на сувеніри, де пити «хороший» гарячий глінтвейн і куди бажано ще заглянути. Екскурсія зайняла 4 години, але ми зовсім не втомилися, і заплатили 300 грн.(замовляли через агентство, мабуть, зв'язавшись з екскурсоводом безпосередньо, було б менше).
Екскурсовод Ганна Борисівна (моб. +38 (097) 468-73-50; моб. +38 (067) 982-48-46; (life)  063-980-80-43).
        Пізніше нам порадили, що багатьом для екскурсій разом з дітьми дуже подобається екскурсовод Іван (його моб. +38 (067) 939-70-19). Іван проводить екскурсію разом зі своїм сином, який у доступній та цікавій формі розповідає дітям, а Іван-батькам.
        Якщо тепла та ясна погода, обов'язково радимо піднятися на оглядовий майданчик Ратуші (всього 300 сходинок, але вид відкривається, як з висоти пташиного польоту).
        А якщо ви потрапите на виставу в Театр опери та балету

Львов. Театр.            www.iloveua.org/article/120

  (пр. Свободи, 28,  www.opera.lviv.ua), у вас залишаться незабутні враження і від виступу, і від краси та оздоблення інтер'єру.
       На другий день ми проїхалися в екскурсійному Диво-поїзді, який відправляється кожні півгодини від Ратуші.

       Экскурсионный паровозик и вагончик во Львове.   www.iloveua.org/article/120
Квиток на дорослого коштує 30 грн., на дитину-15 грн. Слухати можна на декількох мовах, за навушники додатково оплачується 10 грн. Триває екскурсія 50-60 хв., теж дуже пізнавальна і цікава.
       Обов'язково варто сходити на пивний завод ("Львівська пивоварня"), де варять знамените Львівське-1715. Знову ж поруч з центром, вул. Клепарівська, 18. Історія пива у Львiві починається з 1715 р., звідси і назва. Крім цікавої екскурсії в Музеї пивоваріння, що знаходиться на території заводу, тут можна спробувати різні сорти пива і закуску до нього, і дуже смачно пообідати в ресторані.

       Звичайно ж, до Львiва їдуть не тільки ознайомитися з архітектурою, а й ДУЖЕ СМАЧНО та НЕДОРОГО (за київськими мірками) поїсти.

"Домінік-бар" абсолютно дешева і абсолютно домашня кухня.
      

        Львов, Dominik Bar.            www.iloveua.org/article/120

Працюють з 11.00 до 23.00. (Вул. Ів. Федорова, 12, навпроти - Домініканський собор. Тел. (032) 274-65-95).
Не курять, столиків всього 6, тому, якщо будуть всі зайняті, не соромтеся і уточніть у пана Ростислава через який час вам можна підійти.
        «Дзига», вул.Вірменська (в глухому куті, поруч Домініканський собор). Видовищна і смачна кава з вогнем сподобається кожному. Звертаю увагу, що в ресторані подають каву з вогнем двох видів: 1 - коли горить просочений шматочок цукру на ложці, його треба кидати в каву. 2-Коли полум'я вогню в чашечці, а кава при вас наливають з турки, при цьому подається цукерка з шматочком пергаменту, на якому написані найкращі побажання.

Ще потрібно відзначити:
«Золотий вепр», пл.Ринок, 17, теж пройти у двір через арку. Страви з оригінальними назвами і, звичайно ж, вкуснющие!
Відоме місце «Криївка», пл. Ринок, 14, пройти до кінця коридору і постукати в двері наліво (знати пароль!)
Новий ресторан цієї мережі, в дуже оригінальному стилі - «Гасова лямпа», вул. Вірменська, повз не пройдете..

Львов, Гасова лямпа.            www.iloveua.org/article/120

Изобретатель Гасовой лямпы.            www.iloveua.org/article/120

Назва – свідчення того, що саме у Львiві винайшли гасову лампу. Працюють з 11.00 до 02.00.. Працюють з 11.00 до 02.00.  
       Львів неможливо уявити без всіляких солодощів! У Львiві знаходиться шоколадна фабрика «Світоч» і тут можна купити найсвіжіший шоколад. Фірмовий магазин «Світоч»  знаходиться на пл.Ринок, 14. Тут же можна купити і екзотичні драже «Кава в шоколаді».
        А ось кафе «Вероніка» - це щось унікальне. Потрапивши туди, ви опиняєтеся в кондитерському раю. Такого достатку смачненьких печенюшек, тістечок, пирогів, тортів, шоколадних цукерок впевнена, ви ніде і ніколи не бачили. Зайти в «Вероніку» потрібно без всяких сумнівів, та ще й прикупити побільше з собою. Тут є і ресторан, де приємно відпочити і смачно поїсти..
         З кондитерських пропоную відвідати «Цукерню», вул. Староєврейська, 3, навпроти цілодобової «Япона хата».
( працюють з 10.00 до 22.00; тел. (032) 235-69-49   www.cukiernia.com.ua
        Простіше кафе «Мапа», вул. Галицька, поруч «Цукерня» та «Япона хата».
Працюють з 8.00, вибір менше, але затишно в красивих підвальних залах під старовину. Можна поїсти, попити пиво, каву, чай і спробувати торти і пироги.
        Мережа кафе «Віденські булочки» така ж, як і в Києві.

У Львiві орієнтуватися дуже легко, на багатьох перехрестях є інформаційні стійки, де вказано Ваше місцезнаходження на карті.


       Львов, схема на перекрёстке для туристов.         www.iloveua.org/article/120

Місто чисте і доглянуте, хоча реконструкція більшості будинків не завадила б. Скрізь стоять оригінальні чавунні смітники, різьблені лавки з логотипом «Львiвське».

       Скамейка с логотипом

Газетні кіоски також дуже оригінальні.

      

Що купувати на пам'ять і поїсти вдома.
Звичайно ж всіляку випічку, цукерки, Кава, свіжозмелений (рекомендую мережу «Галка», кава вам можуть змолоти в магазинчику на розі Краківської вулиці і площі Ринок), чорну кераміку індивідуальної роботи (перевірено, така керамічна турка спокійно витримує максимальну температуру электрокерамической плити і кава виходить дуже смачним) і всілякі сувеніри.

Стаття і фото авторські, їх відтворення в Інтернеті та друкованих ЗМІ заборонено без згоди автора.

Автор статьи: Елена Ник
Просмотров: 56407

Рекомендовать эту статью:

Еще статьи по теме:

Памятники Т. Г. Шевченко Памятники Т. Г. Шевченко

Перечень памятников и иных объектов, увековечивающих имя Т. Шевченко. Выборочно даны дополнительные сведения. The list of Taras Shevchenko monuments in Ukraine.

Школа № 107, Днепропетровск Школа № 107, Днепропетровск

Средняя общеобразовательная школа №107 находится в Жовтневом районе Днепропетровска



Гостиницы и здравницы:

Готель "Еней" во Львове

Населенный пункт: Львов
Адрес: ул. Шимзеров, 2, Львов
Телефон: +38 (0322) 768799
подробнее

Гостиница "Днистер" во Львове

Населенный пункт: Львов
Адрес: ул. Матейко, 6
Телефон: +38 032 297 43 17 (бронирование)
подробнее

Гостиница "Львов"

Населенный пункт: Львов
Адрес: пр. В. Чорновола, 7
Телефон: +38 (032) 24-23-270
подробнее

Отель Отель "Рейкарц Дворжец" Львов

Населенный пункт: Львов
Адрес: ул. Городоцкая, 107, Львов, 79016, Украина
Телефон: 0 800 304 500 (центральный офис бронирования, звонки в пределах Украины бесплатно)
подробнее












Поиск по сайту: